Bij een festival hoort natuurlijk goede muziek. Onze headliners kunnen we al meedelen.
De vele andere blikvangers zijn nog een verrassing.

Mama’s Jasje (met strijkersensemble) (zaterdag 20h30)

Mama’s Jasje is een groep die amper nog voorgesteld moet worden. In 1989 werd de groep opgericht rond Peter Van Laet en met de monsterhit ‘Zo Ver Weg’ begon het succes. De hit bereikte de top en haalde platina. Ook de nummers ‘Doe Het Licht Maar Uit’, ‘Teken van Leven’ en ‘Onzen Bok is Dood’ stortte Peter Van Laet zich op een nieuw muzikaal avontuur. Het repertoire van de kleinkunstklassiekers zorgde voor een nieuwe wind door Mama’s Jasje met hits zoals ‘Als De Dag Van Toen’. In de periode 1997-1998 verkochten De Hommages weer dan 200.000 exemplaren, één van de albums behaalde goud en ze bevestigden hun live-reputatie. Ze staan in de top 100 van best verkochte Belgische artiesten met hun meer dan 1,4 miljoen verkochte platen. Wie pure nostalgie, topkwaliteit en meezingers wil horen, die zit met deze band goed! Mama’s Jasje zakt naar het festival af met strijkers…

Billie Leyers (zaterdag 15h)

Eén van de jongste telgen van de Leyers familie, Billie Leyers, begon haar muzikale carrière door op 7 maart 2015 haar eerste single getiteld I Will Never (Igidigidaga) uit te brengen. Haar tweede single One Shot verscheen op 8 juni 2015. Daarheen de zomer die daarop volgde was Billie te zien op uiteenlopende evenementen in Vlaanderen. Op 9 en 10 oktober 2015 stond zij in de Lotto Arena in het voorprogramma van Stan Van Samang.

Op 22 februari 2016 bracht Leyers de single Back Into Life uit onder de artiestennaam Maple Black, waarvoor op 24 februari ook een videoclip verscheen. In het najaar van 2017 was Leyers de hulpcoach van Alex Callier in de tv-talentenjacht The Voice van Vlaanderen.

Jasper Erkens (zondag 19h30)

Jasper Erkens is een Vlaamse singer-songwriter afkomstig uit Diest. Als vijftienjarige deed hij in 2008 mee aan Humo’s Rock Rally waar hij tweede werd en de publieksprijs in de wacht sleepte. Zijn bekendste nummers Waiting Like A Dog en cover van Gnarls Barkley’s Crazy werden enorm veel gedraaid op de Vlaamse radiozenders. Waiting Like A Dog stond zelfs op de eerste plaats in De Afrekening van Studio Brussel. Hij speelde in hetvoorprogramma van onder andere Adele en Colbie Caillat en trad in 2009 op in een uitverkochte Ancienne Belgique. In datzelfde jaar stond hij als jongste artiest ooit op Rock Werchter. In 2010 won Jasper de MIA voor “Beste doorbraak”. Hierna ging hij studeren aan de BRIT school voor Uitvoerende Kunsten en Technologie en stuurde twee jaar later met onderscheiding af. In 2014 bracht hij een EP uit onder de naam Altrego, een zijproject voor production based muziek. Uiteindelijk verhuisde Jasper naar Amsterdam waar hij zijn liefde voor popmuziek herontdekte. Hij begint aan de opnames van zijn tweede album ‘Nothing Could Stop Us’. De plaat verscheen eind vorig jaar. Naar verluidt zal de opvolger van Nothing Could Stop Us niet lang op zich laten wachten.

Mensch, erger je niet (zondag 18h30)

Combineer de vinylliefhebbers Zeno Demaerschalk en Jonas Van Riel en je krijg het swingende DJ-duo Mensch, erger je niet. In 2014 wonnen ze onder het goedkeurend oog van DJ Bobby Ewing de “45 Toeren DJ-Contest” en sindsdien zijn hun plaatjes niet weg te denken van Studio Brussel en FM Brussel. Ook zijn ze graag geziene gasten op de grote Belgische festivals zoals Pukkelpop en Laundry Day en vulden ze onder andere de AB, de  Muziekodroom en Het Depot. Ze draaien de meest uiteenlopende genres (van Madonna tot Bob Marley en Kiss tot Elvis) en zorgen hierdoor voor muziek voor jong en oud. Het wordt alvast geen kinderspel om bij deze mannen te blijven stilstaan.

In de loop van de komende maanden worden nog een pak nieuwe en frisse namen bekend gemaakt. Hou jullie mailboxen en sociale mediakanalen dus zeker  in de gaten!

Facebook
-3Dagen -2Uren -26Minuten -28Seconden